Wandelroutes per regio

wandelkaart Strijper Aa

Avontuurlijk wandelen in het nieuwe normaal

Wat doe je als het coronavirus een streep zet door jouw wandelvakantie in de Schotse Hooglanden of langs de Spaanse costa’s? Lekker wandelen in Nederland, maar natuurlijk niet op een kluitje. Wij verkenden vijf wandelingen die we altijd al hadden willen doen, maar waar we nooit aan toe kwamen. Wandelingen door gebieden waar weinig mensen wandelen.

Wandelen in de Oekraïne

In september 2019 maakten wij wandeltochten in de bruisende stad Lviv en de natuurgebieden van Pripjat-Stokhid en de Karpaten in het uiterste noordwesten van de Oekraïne op 150 km van de stad Lviv. Het uitgestrekte moerasgebied ligt ten noorden van deze stad op de Wit-Russische grens. Voor de bergen moet je vanaf Lviv richting Slowakije.

Wandelen in Extremadura

Extemadura is een fijne wandelregio met lange afstandsroutes en fraaie dagwandelingen. Mijd in de zomer de dag en ga sterrenwandelen.

Route & informatie wandeling Terug met Steven van Schuppen

We volgden twee routes uit de wandelgids ‘Den Haag & Leiden’ van Kijkduin naar de Haagse Hofvijver. De routebeschrijving van 15 km door duin en wijken van verschillende leeftijd en bouwstijlen is te downloaden onderaan deze pagina.

Bereikbaarheid

Begin en eindpunt zijn prima per bus en tram bereikbaar vanaf Den Haag HS en Den Haag Centraal.

Horeca is ruim aanwezig langs de route.

Praktische informatie Brabantse Wal met Paul Hesp

Praktische informatie

De wandeling van Hoogerheide naar Ossendrecht is 14 km lang. De wandeling begint bij halte Duinweg in Hoogerheide en voert over rustige wegen en paden langs weilanden, bossen en akkers. Eindpunt is bushalte Putse Molen in Ossendrecht. Beide haltes zijn goed bereikbaar vanaf station Bergen op Zoom. De routebeschrijving is hieronder te downloaden 

Horeca in Hoogerheide, Calfven, de Aanwas en Puts Meuleke.