Overslaan en naar de inhoud gaan

Ongezien Amsterdam

amsterdam

Ongezien Amsterdam

Ongezien Amsterdam is een serie wandel-audiotours door de stad waar wij wonen. Amsterdam waar wij opgesloten zitten als het Coronavirus opspeelt. Wandelen deden we wel, vooral buiten het centrum. Daarbij ontdekte wij allerlei zaken waar we jarenlang achteloos aan voorbij liepen. Ontdekkingen die we graag met u delen.

Waar zijn Keesje, Joop en de Griekse zeegodin gebleven?

Het Amsterdamse Oostelijk Havengebied is allang omgeturnd in een aantrekkelijk woongebied. Het water en de opvallende architectuur afgewisseld met woonschepen en oude loodsen maken het tot een aantrekkelijk wandelgebied. Echt bijzonder zijn de beelden die bij de onttakeling van de haven zoekraakten, maar nu weer staan te pronken op de kades.

Verschenen in Wandelmagazine 2021-4

Van Fatima naar Lourdes … in Amsterdam

Kerken in Amsterdam, die staan toch leeg, horen we u denken.  Of ze zijn gesloopt dan wel verbouwd tot peperdure appartementen. Wij, twee verstokte atheïsten, gingen op bedevaart en waren verbaasd: God is niet dood, maar op veel plaatsen nog springlevend. Een aanrader voor slow walking op de zondagochtend of de vrijdagmiddag.

Verschenen in Wandelmagazine 21-2

 

Audiotour Wonen op water rondom het IJ

Rond het IJ, tegenwoordig het Blauwe Plein van Amsterdam, lopen we langs plekken waar op het water gewoond en gewerkt wordt: de Houthavens, Schoonschip, de Ceuvel en nog veel meer.