Overslaan en naar de inhoud gaan

wandelroute

Terecht topgeheim, die IJssellinie

Bij Olst lopen we langs een rustig stromende IJssel en over lommerrijke landgoederen. Het rivierwater blijft braaf tussen de kribben. Om de toren van havezathe De Haere is al geen eeuwen meer gevochten. Hoe anders was het daar geweest als de Russen tijdens de Koude Oorlog ons land hadden aangevallen.

Verschenen in Wandelmagazine 24-1

Terug in de tijd langs het Canal du Midi

In 1680 stierf Paul Riquet, vlak voordat zijn kanaal door Zuid-Frankrijk klaar was. Dankszij de ‘Amerikaanse champignon’ kan de wandelaar weer zien hoe zijn meesterwerk met meer dan zestig sluizen en aquaducten er in zijn tijd bijlag.

Verschenen in Wandelmagazine 2023-04

Wandelpodcast over La Palma na de vulkaanuitbarsting

Bergen Magazine en Wandelmagazine publiceren regelmatig wandelpodcasts waarin wandelaars vertellen over hun tochten. In deze podcast Ginngen de makerstijdens de Fiets en Wandelbeurs 2023 in gesprek met inspirerende gasten en het publiek. Ze praten over hun passies, werk en persoonlijke ontwikkeling. Of je een fervent wandelaar bent of gewoon nieuwsgierig naar de verhalen achter de mensen, deze podcast is voor jou. Luister mee en laat je inspireren door de verhalen die we onderweg verzamelen.

La Palma: wandelen na de vulkaanuitbarsting

De laatste drie maanden van 2021 teisterde de grootste vulkaanuitbarsting sinds mensenheugenis het Canarisch eiland La Palma. Wandelmagazine nam poolshoogte en ontdekte dat het uitgestrekte wandelnetwerk vrijwel ongeschonden is.

Verschenen in Wandelmagazine 2023-2

Bovenwinds eilandhoppen in de Caraïben

Sta je op de hoogste berg van Nederland, nee niet in Limburg maar op het Caraïbische Saba, dan kun je Sint-Eustatius en Sint-Maarten zien liggen, zo dichtbij en toch zo verschillend. Alle drie hebben ze ons hart gestolen. En niet onbelangrijk, je kunt er prima wandelen in de ochtend en de namiddag, want het waait er altijd.

Spanning en rust op het Baltische Kustpad in Litouwen

Het Baltische Kustpad in Zuidwest-Litouwen is een aanrader voor de avontuurlijke wandelaar die van uitgestrekte natuurgebieden houdt. Wandelmagazine verkende een deel van het pad dat het afgelopen jaar volledig is gemarkeerd en gedocumenteerd. We kozen voor twee natuurparken in het uiterste zuidwesten: Nemuno Regional Park en het Koerse Strandwal Nationaal Park.

Verschenen in Wandelmagazine 2023-1

Oogverblindend arbeidersparadijs aan de Via Salina

Zout was eeuwenlang het witte goud. Spekkie voor de koning die dit goedje zwaar belastte. Om zijn inkomsten te vergroten, liet de Louis Quinze in Arc-et-Senans een oogverblindend fabrieksterrein bouwen. Terecht een Werelderfgoed.

Verschenen in Wandelmagazine 2023-2

De Strijper Aa kronkelt weer als vanouds

In 1974 werd de Oude Strijper Aa recht getrokken. Al snel daarna werden er plannen gesmeed om het gebied aan de natuur terug te geven. Toch duurde het nog lang voordat de beek haar slingers terugkreeg. Nu kun je er lekker langs struinen. Een wandelroute van 11 km voert je langs de oude en nieuwe beek.

Verschenen in Wandelmagazine 22-1

 

Zinderend Tirana: stad aan de voet van de berg Djati

Aan de voet van de berg Djati ligt een stad met eindeloos veel koffiehuizen en trendy cafés, een stad met een bizar communistisch verleden. Voor de rust stap je de natuur in en keer je ’s avonds terug om je weer onder te dompelen in de hoofdstad van Albanië.

Verschenen in Wandelmagazine 22-1