Wandelroutes Dollardpolders

Wandelingen door de polders van de Dollard weergeven op een grotere kaart

Algemeen

De Dollardpolders liggen ten noorden van Winschoten.

Wandelroutes
Twee stevige dagwandelingen van 18 en 25 km. De eerste wandeling van Finsterwolde naar station Nieuwschans voert over asfalt en openbaar toegankelijke grasdijken. Deze kan op twee plekken ingekort worden tot 14 km. De routebeschrijving is onder aan de pagina te downloaden. Routetrakck op bovenstaande Google Mapskaaret of in Wikiloc

De tweede wandeling van Termuntzijl naar Midwolda is alleen voor echte avonturiers die zich van de begaande paden durven te wagen. Alleen mogelijk als het gewas van het veld is, dus van 1 november tot 1 maart. Het traject tussen Groenvoerdrogerij op Langeweg 5 Oostwold en de boerderij Nieuwlandseweg 4 loopt langs niet opengestelde akkerranden. Het beste begaanbaar als er vorst in de grond zit. Voor routetrack (uit winter 2022) zie Google Mapskaart hierboven.

Praktische informatie
Finsterwolde is per bus vanaf station Winschoten.  Nieuweschans heeft een eigen station (zie www.ov9292.nl ). Termunten en Midwolda zijn per bus te bereiken vanaf stations Delfzijl en Nieuw-Scheemada.
Horeca is buiten begin en eindpunten van de tochten slechts langs de eerste wandeling te vinden in Kostverloren (zie rustpunt.nl ).

Achtergrondinformatie

Website de verdwenen dorpen van de Dollard
N
oorderbreedt over het Ambonezenbosje

Wikipedia over de Blauwe Stad
Alles over Ganzedijk en Hongerige Wolf
Heel veel geschiedenis van Dollardpolders

Zelf wandelroutes maken met Wandelnet (zoom in op Groningen)

regio