Wandelroutes Dollardpolders

Wandelingen door de polders van de Dollard weergeven op een grotere kaart

Algemeen

De Dollardpolders liggen ten noorden van Winschoten.

Wandelroute (te downloaden onder aan deze pagina)
Twee stevige dagwandelingen van 18 en 25 km. De eerste wandeling van Finsterwolde naar station Nieuwschans voert over asfalt en openbaar toegankelijke grasdijken. Deze kan op twee plekken ingekort worden door af te snijden tot 14 km.

De tweede wandeling van Termuntzijl naar Midwolda is alleen mogelijk als het gewas van het veld is, dus van 1 november tot 1 maart, want een belangrijk deel van de route loopt langs niet opengestelde akkerranden. Het beste begaanbaar als er vorst in de grond zit. De beide dagwandelingen zijn te combineren tot een meerdaagse tocht die ook langs de leegte van de Blauwe Stad. 
Overigens kan ook de eerste wandeling met minder asfalt worden uitgevoerd door waar mogelijk schouwpaden en dijktraces te kiezen door af en toe een hek over te klimmen.

Praktische informatie
Finsterwolde is per bus vanaf station Winschoten.  Nieuweschans heeft een eigen station (zie www.ov9292.nl ). Termunten en Midwolda zijn per bus te bereiken vanaf stations Delfzijl en Nieuw-Scheemada.
Horeca is buiten begin en eindpunten van de tochten slechts langs de eerste wandeling te vinden in Kostverloren (zie rustpunt.nl ).

Achtergrondinformatie

Website de verdwenen dorpen van de Dollard
N
oorderbreedt over het Ambonezenbosje

Wikipedia over de Blauwe Stad
Alles over Ganzedijk en Hongerige Wolf
Heel veel geschiedenis van Dollardpolders

Zelf wandelroutes maken met Waddenwandelen.nl

 

 

regio