Overslaan en naar de inhoud gaan

Avontuurlijk wandelen in het nieuwe normaal

Wat doe je als het coronavirus een streep zet door jouw wandelvakantie in de Schotse Hooglanden of langs de Spaanse costa’s? Lekker wandelen in Nederland, maar natuurlijk niet op een kluitje. Wij verkenden vijf wandelingen die we altijd al hadden willen doen, maar waar we nooit aan toe kwamen. Wandelingen door gebieden waar weinig mensen wandelen.

Licht, lucht en ruimte vonden we in de Flevopolder, een gebied waar in normale tijden geen wandelaar te vinden is en nu gek genoeg nog steeds. Zo leeg als in de polder waren de andere plekken niet, maar veel mensen kwamen we er niet tegen. Het zijn  geen wandelingen die louter het fysiek op peil houden, maar die ook de nieuwsgierigheid prikkelen. Wandelingen met een verhaal dat nog te weinig is gehoord. Uit een stapel liefdevol samengestelde gidsen die op ons bureau lag te verstoffen, kozen we er vijf.  We bliezen het stof weg en gingen op pad. We kozen de meeste uit de stal van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig, wat natuurlijk niet verbaasd:

Voor routebeschrijvingen en routekaarten verwijzen we naar de gidsen. Op gids pagina vind je de routetracks van onze tochten die we aanpasten aan onze mogelijkheden en nieuwsgierigheid.

regio